Geschiedenis

LGR is ontstaan begin jaren 70, toen nog niet onder de huidige naam LGR. Jos Renckens maakte de lichtinstallatie voor een lokale popgroep. In 1976 organiseerde men een groot klank- en lichtspel in Eksel. Deze manifestatie was de echte start voor het verhuren van licht- en geluidsmateriaal van twee gebroeders, die dit deden als hobby tijdens hun studentenperiode.

Op 26 september 1986 richtte Bart Renckens LGR (=Licht- & Geluidstechniek Renckens) op als eenmanszaak. In diezelfde periode stopte Jos met de activiteit en begon Jan Renckens als vrijwillig medewerker. Al snel groeide de firma op gebied van ervaring en producties.

In 1996 besloten de gebroeders Renckens de eenmanszaak om te vormen tot een nv met als zaakvoerders Jan en Bart Renckens. De laatste jaren is het gamma van activiteiten en het aantal producties aanzienlijk toegenomen. Zo profileert LGR zich als een volwaardige professionele verhuurfirma op grote manifestaties zoals het "Europees Muziekfestival voor de Jeugd", "Theater op de Markt" (Europees professioneel straattheater), Euroforum,... Maar ook zijn ze aanwezig op fuiven, optredens, festivals, modeshows, theaterproducties, kortom elke locatie die technisch professioneel voorzien moet worden van licht- en geluidsmateriaal.